Iedereen maakt wel eens moeilijke periodes mee. Vaak gaat dit samen met een gebeurtenis in de omgeving of een belangrijke stap in je leven. Vaak kom je er alleen of met de steun van je omgeving wel uit. Maar dit gaat niet altijd zo gemakkelijk en maak je je toch wat meer zorgen. Je kunt het gevoel hebben dat je 'vast' komt te zitten, dat niemand je begrijpt of dat je jezelf niet begrijpt. De problemen gaan zwaar wegen op het gezinsleven. Soms zijn de problemen te ernstig en staan ze een gezonde ontwikkeling in de weg. In dat geval is bijkomende hulp noodzakelijk.

In deze omstandigheden kan psychotherapie zinvol zijn. Het is een vorm van hulp die bedoeld is om kinderen/ jongeren en hun ouders, of volwassenen te helpen bij psychische zorgen of moeilijkheden. We geloven er in dat de klachten een betekenis en een functie hebben, en engageren ons om samen met alle partijen op zoek te gaan naar een gepaste therapie die afgestemd is. Deze therapie zal er uiteindelijk op gericht zijn dat mensen zelf verandering kunnen teweeg brengen in hun leven.

Langdurige stress of pijn kan er voor zorgen dat we ons lichaam verkrampt gebruiken waardoor uiteindelijk ook het contact met ons lichaam (lichaamsbewustzijn) verstoord geraakt. Daarom wordt in een sessie yogatherapie lichaamswerk gecombineerd met belevingsoefeningen waarbij men leert om zijn lichaam terug ‘van binnenuit’ te ervaren en begrijpen.

Die eerste stap is vaak de moeilijkste: hulp durven vragen, toegeven dat je er zelf niet uit komt, een afspraak maken, met welke hulpverlener neem je het best contact op?...Verzamel al je moed, en aarzel niet om contact op te nemen
Meer informatie hoe we te werken valt te lezen op de pagina 'werkwijze'.