Yoga Therapy is Body Psychology en verbindt yoga en psychologie


Heb je zones met chronische spanning of pijn ? Zit je vaak neer, en beweeg je weinig ? Heb je veel emotionele stress, zit je in een overgangsfase of sta je onder grote druk thuis of op het werk ?
Een Yoga therapie sessie is een krachtige weg om verbinding te maken met je lichaam, energieblokkades te lossen, stress te verminderen en contact te vinden met je energie.
Door voorzichtig en bewust het lichaam te openen, kunnen we terugkeren naar meer vrijheid, doorstroming en balans. Yogatherapie is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die nog geen yoga deden. Het laat je toe om geleidelijk aan in zones van je lichaam te komen op je eigen tempo. Dit laat je toe om met meer balans in het leven te staan en te evolueren naar meer innerlijke rust.
  

Met steun van de muur, props en de yogatherapeut, word je geleid om te bewegen naar zones van spanning en pijn die je normaal zou vermijden. Niet verwerkte mentale en emotionele spanningen zorgen dat er ook fysiek spanning blijft bestaan. Dit houdt optimale genezing tegen. Yoga therapie werkt zowel op zichtbare symptomen als op onzichtbare mentale en emotionele aspecten.
Het resultaat van een serie yoga therapie sessies kan variëren. We brengen en ondersteunen het lichaam in verschillende posities voor langere periodes en combineren dit met ademwerk en faciliterende meditatieve dialogen. Dit zorgt er voor dat je afgestemd kunt blijven met wat er gebeurt in je lichaam. Je kan naar plaatsen van spanning gaan en voorzichtig, verzachten of soms ook ontspannen.
Jij kiest waarop je je wil focussen : fysiek, mentaal, emotioneel- en dan laat je jezelf toe om gegidst te worden doorheen de ervaring. 

Voordelen die je kunt ervaren

Verlichting van chronische fysieke pijn en spierspanning – grotere lichaamsbesef en flexibiliteit.

Toegenomen bloedcirculatie- grotere emotionele stabiliteit.
Gemakkelijkere en diepere ademhalingsmogelijkheden- vermindering van stijfheid, pijn en ontstekingen.

Inzichten in je persoonlijke en professionele groei- erkenning van angsten, werk met en beweging in ontspanning.

Meer mentale en emotionele klaarheid – gevoel van kracht en groter zelfwaardegevoel.

Dieper en sterkere connectie met je spirituele essentie – gevoel van diepe relaxatie, tevredenheid, gemak.